Kurum Adı : Atatürk Ortaokulu
WEB Adresi : http://akyaziataturkortaokulu.meb.k12.tr
Adres : Yeni Mah. Ada Cad. no126 Akyazı/Sakarya

VİZYON
Atatürk ilke ve inkılaplarını anayasada ifadesi bulunan Atatürk milliyetçiliğine bağlı, Türk milletinin milli, ahlaki, insani ve kültürel değerlerini benimseyen ailesini, vatanını, milletini seven ve daime yüceltmeye çalışan, Olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilen, Sorumluluklarını bilen ve yerine getiren, İnsan haklarına saygılı haklarını bilen ve koruyan, Hür ve bilimsel düşünme gücüne sahip, Bireysel yeteneklerini ve öğrenme stillerini dikkate alarak öğrenen, bilgili, becerili ve özgüveni olan, Çevresi ile iyi ve olumlu iletişim kuracak davranışı kazanan, Türk milletini çağdaş uygarlığın yapıcı yaratıcı saygın bir otağı yapma gayreti olan bireyler olmalarının sağlamak için varız.

MİSYON
Biz, Atatürk ilköğretim okulu olarak; Atatürk ilkelerinin ışığında, milli eğitimimizin temel amaçları doğrultusunda milli ve manevi değerlerimize bağlı, aydın fikirli, çağdaş düşünceli, sorumluluk duygusu gelişmiş, kendine güvenen, olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilen, sorumluluklarını bilen ve yerine getiren, insan haklarına saygılı, haklarını bilen ve koruyan, hür ve bilimsel düşünen öğrenci yetiştirmek için varız.

BAŞARILAR
2011/2012 öğretim yılında, 1 öğrencimiz Sosyal Bilimler Lisesi,1 Öğrencimiz Sakarya Anadolu Lisesi, 20 öğrencimiz diğer Anadolu Liseleri ve Meslek Liselerinin Anadolu Bölümlerine kayıt yaptırmıştır.

Öğretmen Sayısı : 8
Rehber Öğretmen Sayısı :
Öğrenci Sayısı : 256
Öğretim Şekli : ikili öğretim
Ders Başlama ve Bitiş Saati : 07:00-12:40
Derslik Sayısı : 10 Atölye-İşlik Sayısı : 0
Fen Laboratuarı Sayısı : 1 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 1
Resim Sınıfı Sayısı : Müzik Sınıfı Sayısı :
Yabancı Dil : İnternet Bağlantısı : ADSL (8 Mbit)
Hazırlık Sınıfı
Misafirhane
Kantin
Revir
Bahçe
Lojman Sayısı : 0
Lojman Bilgisi :
Pansiyon Bilgisi :
Isınma Şekli : doğalgaz

ULAŞIM BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuz İlçe Merkezindedir.
Ulaşım : Ulaşım şehir içi dolmuşları ile yapılabilir.
Servis Bilgisi :
Yerleşim Yeri Bilgisi :

Kontenjan Bilgileri :
Taban-Tavan Puan Bilgileri :
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu :
LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi :

OKULUN SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİ
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikleri :
Proje Çalışmaları :
Yurtdışı Proje Faaliyetleri :

DİĞER HUSUSLAR